Apple će predstaviti svoj sklopivi pametni telefon 2023. godine

Prema jednom od najpouzdanijih Appleovih analitičara, Ming-Chi Kuou, tehnološki div sa sjedištem u Cupertinu radi na svom preklopnom iPhoneu i bit će spreman 2023. Izvješće čak ima nekoliko specifikacija i za nas.

Uz pomoć nekih industrijskih izvora, Kuo je uspio prikupiti neke informacije o dobavljačima. Primjerice, zaslon će imati otprilike 8 "dijagonale kad se rasklopi i imat će QHD + rezoluciju. Dobavljač će ponovno biti Samsung, ali će koristiti srebrnu tehnologiju nanowire touch koju je razvio TPK zbog svojih uvjerljivih prednosti u odnosu na Samsungov Y-Octa pristup. Smatra se da je cilj otpreme spomenutog sklopivog uređaja između 15 i 20 milijuna jedinica.

Izvještaj također spominje druge konkurentske marke poput Oppo, vivo, Xiaomi i Honor. Svi će oni ući u sklopivu utrku do kraja ove ili početkom sljedeće godine s ukupnim volumenom od oko 17 milijuna jedinica.

Imajte na umu da čak i Kuo kaže da su vijesti vrlo špekulativne i ako tržište ne usvoji novi faktor oblika, Apple bi lako mogao ukinuti sve sklopive planove.

Izvor : www.gsmarena.com