Apple iPhone 13 mini na pregledu

Apple iPhone 13 mini stigao je u ured i posljednji je iPhone koji ćemo pregledati. Ovo je početni iPhone za 2021. godinu i ovo bi mogao biti zadnji put da vidimo 'mini' iPhone. IPhone 13 mini identičan je iPhoneu 13, minus očito smanjenje veličine.

 

Novi mini telefon donosi iste ažurirane kamere kao i 13, a očekuje se da će trajanje baterije biti bolje. Telefon dolazi s USB-C to Lightning kabelom za punjenje, alatom za izbacivanje SIM kartice i Apple naljepnicom. Pohrana također počinje sa 128 GB naspram 12 mini sa 64 GB.

 

Ovaj telefon ima 5,4-inčni Super Retina XDR OLED ekran s podrškom za HDR10, a rezolucija mu je 1080 x 2340 px. Ovdje je predstavljeno i Appleovo keramičko staklo, baš kao i na ostatku iPhone 13 linije. Ovdje se pojavljuje čipset A15 Bionic, ali s 4 GB RAM -a umjesto Pro i Pro Max -ovih 6 GB.

 

 

Ažurirani modul kamere donosi veći glavni senzor, zajedno s OIS-om za pomak senzora u cijeloj liniji. Ultraširoke i selfie kamere ostaju nepromijenjene, na papiru. Očekujemo poboljšane performanse fotoaparata, ali uglavnom s glavnom kamerom. Fotografija pri slabom osvjetljenju također bi trebala vidjeti vidljivo poboljšanje. U osnovi očekujemo da će kamera raditi kao iPhone 13.

 

Zanima nas vidjeti hoće li novi iPhone 13 mini izdržati prethodnika u trajanju baterije. IPhone 12 mini postigao je 69 sati, ali Apple je rekao da bi novi model trebao značajno poboljšati trajanje baterije uz nešto veći kapacitet.

 

Naše laboratorijsko testiranje novog iPhonea 13 mini uskoro će početi, zato se držite!

 

Izvor: gsmarena.com

Sms.hr