Apple iPhone 15 Pro dolazi bez utora za SIM karticu

Apple je predstavio liniju iPhonea 13 u rujnu, a iPhone 14 je još nekoliko mjeseci udaljen od lansiranja, ali glasine o iPhoneu 15 već su počele obilaziti internetom, a najnovija tvrdi da će Apple odbaciti fizički utor za SIM karticu s početkom sa serijom iPhone 15 2023.

Riječ dolazi iz brazilske publikacije Blog do iPhone, koja kaže da Pro modeli iz 2023. (uvjetno nazvani iPhone 15 Pro) neće imati fizičke utore za SIM kartice i da će se u potpunosti oslanjati na eSIM tehnologiju za povezivanje.

Izvor također tvrdi da će ovi iPhonei dolaziti s podrškom za dual eSIM, omogućujući korisnicima da imaju dvije linije istovremeno. Međutim, nejasno je hoće li i ne-Pro modeli također u potpunosti ovisiti o eSIM tehnologiji ili će nastaviti koristiti fizičke utore za SIM kartice.

 

Apple planira izbaciti utor za SIM karticu teško da je iznenađenje budući da će se tehnološki div s vremenom preseliti na iPhone bez porta, a uklanjanje utora za SIM karticu izgleda kao prvi korak u tom smjeru.

Međutim, čak i ako Apple lansira iPhone bez utora za SIM karticu, i dalje bismo mogli vidjeti da nudi verziju s fizičkim utorom za SIM u zemljama u kojima usluga eSIM nije dostupna.

S druge strane, 2023. je još dosta vremena i najbolje je pričekati da te informacije potkrijepe pouzdani industrijski izvori prije nego što ih smatramo konačnima.

Izvor: (na portugalskom)

Sms webshop