Huawei MatePad Pro 12.6

Huawei MatePad Pro 12.6

- Huaweijev najnoviji i najkvalitetniji tablet za suprotstavljanje Apple iPad Pro i Samsung Galaxy Tab S7 +.

Nekoliko je značajnih stvari u vezi s MatePad Pro - radi na Huaweijevom Harmony OS 2.0 umjesto na Androidu, ima Kirin 9000E čipset, podržava Huaweijev M-Pencil i Smart Magnetic Keyboard, a izgrađen je oko prekrasnog OLED zaslona od 12,6 inča.

U kutiji MatePad Pro dolazi uz USB kabel, punjač od 40 W i USB do 3,5 mm dongle.

Huawei je prvi put ikada unaprijed učitao vlastiti Harmony OS 2.0 na tablet, umjesto na Android, ali promjena nije toliko dramatična koliko zvuči.

Glavno sučelje vrlo je slično onome što biste pronašli na Androidu ili iOS tabletu - aplikacije dobivate na više početnih zaslona, ​​dock u nastavku i nedavno korištene aplikacije pored njega. Prevlačenjem u gornjem lijevom dijelu početnog zaslona donose se obavijesti, a iz gornjeg desnog brzi izbornik s prekidačima i klizačem svjetline.

Možete koristiti do četiri aplikacije na zaslonu odjednom (samo podržane aplikacije) za multitasking na podijeljenom zaslonu.

Obratimo se slonu u sobi - Huawei MatePad Pro ne podržava usluge Google Play, ali na ovaj tablet zapravo možete instalirati Android aplikacije bilo putem Huawei AppGallery ili bočnim učitavanjem. Preuzimanje APK-a i njegovo instaliranje funkcionira za neke aplikacije.

Huawei MatePad Pro postaje zastrašujući uređaj dodavanjem Huawei M-olovke i pametne magnetske tipkovnice, koji se obično prodaju zasebno. M-olovka prodaje se po cijeni od 99 eura, ali vjerojatno će se isporučiti s MatePad Pro, dok pametna magnetska tipkovnica sama košta 129,99 eura.

M-olovka se mora upariti s MatePad Pro prije nego što ga možete koristiti. Magnetno se pričvršćuje na bočni dio škriljevca i drži se vrlo čvrsto. M-olovka ima do 10 sati baterije i puni se dok je na bočnoj strani tableta ili putem vlastitog magnetskog punjača. Izvrsno stane u ruku i rado ga je koristiti kao olovku za vođenje bilješki.

Za one koji više vole bilježiti namjenskom tipkovnicom, pametna magnetska tipkovnica izvrstan je alat. Tipke odaju osjetljiv taktilni osjećaj i imaju razumno putovanje za takav dodatak. Odmah smo stekli naviku da koristimo tipične tipkovne prečace poput Alt + Tab i vratimo se na početni zaslon tipkom Apps + D (analogno Windows prečacu).

Izvor: www.gsmarena.com