Huawei  može pribjeći korištenju Qualcommovih čipova za svoju seriju P50 zbog nedostatka Kirin SoC-a

Prema novom izvješću, Huawei će napraviti neke kombinacije kada su u pitanju čipseti i njegova P50 serija pametnih telefona. Čini se da su glasine u potpunosti u skladu sa sličnim izvještajem i u lipnju. Zbog američke zabrane trgovine, tvrtka ima ograničenu opskrbu Kirin 9000 SoC-ovima i oni jednostavno neće biti dovoljni za sve P50 jedinice. Dakle, Qualcomm čipovi su ovdje očita zamjena

 

Budući da američka vlada mora izričito dopustiti da svaka američka tvrtka posluje s Huaweijem, javljaju se neke prepreke. Na primjer, Huawei ne može proizvesti više svojih Kirin 9000 čipseta, a količina koju ima na lageru jednostavno ga neće smanjiti za punopravno izdanje P50 postave.

Međutim, korištenje Qualcommovih čipova ima nekih svojih kompromisa i to je nedostatak podrške za 5G. Trenutna zabrana trgovine ograničava Huawei u korištenju 5G tehnologije, pa izvor očekuje da će vanilija P50 koristiti 4G verziju Snapdragona 888. Trebao bi se pojaviti negdje početkom i sredinom kolovoza.

S druge strane, model Pro započet će s jedinicama opremljenim Kirin 9000, ponovno u kolovozu. No, do prosinca stručnjaci misle da će se opskrba Kirin SoC iscrpiti i da će tvrtka biti prisiljena koristiti Snapdragon čipove.

U ovom izvješću nije bilo riječi o P50 Pro +, tako da možemo samo nagađati njegovu vjeru.

Izvor (na kineskom)

Izvor:gsmarena

Sms webshop