Microsoft ponovno objavljuje aplikaciju Windows 11 za provjeru zdravlja računala

Nakon najave sustava Windows 11, Microsoft je podijelio aplikaciju Windows 11 za provjeru zdravlja računala koja skenira vaše računalo kako bi provjerila ispunjava li uvjete za glavno ažuriranje sustava Windows. Ubrzo je uklonjen zbog kontroverzi u vezi sa zahtjevima sustava.

Sada je ponovo dostupan za preuzimanje i možete vidjeti zadovoljava li vaš hardver. Potreban vam je 64-bitni procesor s najmanje dvije jezgre i taktom od 1 GHz, 4 GB RAM-a i 64 GB minimalne interne memorije. Više ograničenja je zahtjev za značajku TPM 2.0 koju je potrebno omogućiti putem postavki BIOS -a ako je podržana.

 

 

Međutim, postoji nekoliko njih koji zadovoljavaju minimalne zahtjeve, ali ih Windows 11. neće podržati. To su CPU-i iz Intelove linije sedme generacije i neki od AMD-ovih Ryzen čipova druge generacije.

Microsoft je to ipak primio na znanje i kaže da će nadzirati imaju li korisnici koji sudjeluju u programu Insider koji pokreću spomenute procesore probleme s Windowsima 11. A ako ne, uključivat će Intelove sedme i AMD-ove druge generacije Ryzen procesora. u službeno podržanom hardveru. No to će se vjerojatno dogoditi nakon što se pojavi stabilna verzija sustava Windows 11.

Do sada su samo odabrani Intel čipovi sedme generacije prihvatljivi - Core i7-7820HQ, Core X i Xeon W serije mogu službeno pokrenuti Windows 11. Podržani su i Qualcommov Snapdragon 850 ili noviji. Neki od AMD-ovih Ryzen CPU-a druge generacije također su na bijeloj listi.

Ako ne želite gubiti vrijeme na traženje CPU -a, a sve ovo zvuči previše zbunjujuće, dopustite aplikaciji PC Health Check da to učini umjesto vas.

 

Izvor: gsmarena.com

Sms.hr