OnePlus Watch pregled

OnePlus Watch napokon je tu i na našim rukama. Kako se tvrtka polako udaljavala od ostalih tržišta, bilo je samo pitanje vremena kada ćemo od OnePlusa dobiti pametni sat. U stvari, pomalo je čudno da smo prije OnePlus sata dobili OnePlus TV.

Ali OnePlus Watch gotovo da nije postojao. Izvorni projekt pametnih satova otkazan je negdje u razdoblju 2015.-2016., A Carl Pei tada je otkrio skice dizajna sata koji nikada neće postojati u tweetu koji je obrisan. No, čini se da je od tada tvrtka promijenila stav o nošnji. Prošle smo godine vidjeli kako je OnePlus lansirao svoj prvi fitness bend, a danas imamo OnePlus Watch.

Pa, što je OnePlus sat? Uglavnom je to prilično tipičan pametni nosivi uređaj. Google ga ne pokreće na platformi Wear OS, već prilagođeni softver OnePlusa. Čini se da mu ovo donosi jednu veliku prednost, naime oglašavanih 14 dana trajanja baterije. Sve to po početnoj cijeni od 159 dolara.

OnePlus sat klasičnog je kružnog dizajna. Kućište je izrađeno od sjajnog nehrđajućeg čelika s klasičnim ušicama koje drže kaiševe od fluoroelastomera.Staklo koje pokriva zaslon nespecificirane je vrste otporne na ogrebotine sa zakrivljenim rubovima. Ispod stakla, okvir oko zaslona ima kružne prstenove slične onima na nekim drugim OnePlus dodacima.

Na desnoj strani sata nalaze se dva gumba, funkcijski gumb na vrhu i gumb napajanja odozdo. Funkcijska tipka ima utisnuto ime OnePlus, što vraća potisnuta sjećanja na logotip Verizon na početnom gumbu Samsung Galaxy Note II. Srećom, ovaj je premalen da bi se primijetio.

Stražnja strana sata ima plastični poklopac kućišta i sve optičke senzore. Tu su i dva konektora za magnetni pogonski punjač. Na lijevoj strani (kada je okrenut prema zaslonu) nalazi se zvučnik, a na donjoj mikrofon.

Remenje se spaja na sat pomoću standardnih igla s oprugom, što bi trebalo omogućiti korisniku da ih zamijeni s bilo kojim drugim tradicionalnim vrpcama satova. Kopča za zadani remen koristi sličan dizajn kao Sport Band na Apple Watchu, osim što je onaj na OnePlus Watchu malo labav i iskače dok pokušavate staviti sat. U kutiji ćete dobiti i samo jednu veličinu.

Kao što biste očekivali od sata dizajniranog za praćenje kondicije, OnePlus sat je IP68 i 5ATM ocijenjen za vodonepropusnost.Sa svojih 46 mm, OnePlus sat prilično je velik.

Ono što je razočaravajuće je to što skice iz 2015. izgledaju daleko bolje od konačnog proizvoda. Tada je to još bilo okruglo, ali dizajn je imao više smisla i nekoliko zanimljivih ideja. Konačni OnePlus sat otprilike je generičan i ne bi dobio drugi pogled, posebno u ovoj ponoćno crnoj boji koju smo dobili.

OnePlus sat ima 1,39-inčni AMOLED zaslon osjetljiv na dodir dimenzija 454x454. Velika veličina sata omogućila je da zaslon također bude prilično velik, što olakšava upravljanje zaslonom osjetljivim na dodir i odjednom stane više informacija na zaslon.

OnePlus Watch radi na prilagođenom OS-u tvrtke OnePlus. Ovo je vjerojatno verzija OS-a koja se koristi na OnePlus Band-u, a na vrhu je dodano nekoliko dodatnih značajki.

OnePlus sat ima uglavnom iste značajke praćenja kondicije s nekoliko manjih dodataka. 

OnePlus Watch tvrdi da mu je vijek trajanja baterije 14 dana, što je ista brojka koju citiraju za OnePlus Band. Kao i kod benda, brojka je prilično optimistična i za OnePlus Watch.

OnePlus Watch osrednji je pametni sat. Zapravo je malo nazvati ga pametnim satom jer nema podršku za programe treće strane, čak ni za brojčanike. To je doista tada samo proslavljeni fitness tracker.

Kao fitnes tracker, u redu je. Nedostaju neke ključne značajke, ali usporediv je s većinom ostalih trackera u ovom cjenovnom rangu. Ako razmišljate o kupnji za značajke praćenja kondicije, stvarno biste trebali proći kroz popis aktivnosti koje on može pratiti i provjeriti hoće li to biti dovoljno za vaše potrebe.

Sve u svemu, OnePlus sat jednostavno nije privlačan proizvod. Čak i da je dizajn izvanredan, još uvijek bi ga bilo teško preporučiti suparnicima. U postojećem stanju to nije slučaj, pa ne vidimo nijedan razlog da to preporučimo trenutno po trenutnim cijenama.

Izvor: www.gsmarena.com

Sms vijestiSms webshopSms.hrWatch