Oppov prvi sklopivi telefon navodno će biti lansiran sljedećeg mjeseca

Dugo se pričalo da Oppo radi na svom prvom sklopivom pametnom telefonu, a uvijek je trebao stići u neko doba ove godine. I iako nije pokrenut u prvoj polovici 2021. godine, kako su neke glasine tvrdile, očito je još na putu da postane službeni prije kraja godine.

Zapravo, prema najnovijim glasinama iz Kine, trebali bismo očekivati ​​da će sklopivi biti najavljen u studenom. Navodno će imati 8 "sklopivi unutarnji zaslon s frekvencijom osvježavanja 120 Hz i LTPO tehnologijom, što vjerojatno znači da će ga izraditi Samsung. Telefon će pokretati Qualcomm Snapdragon 888, što je čudan potez s obzirom na vrijeme - nasljednik 888 trebao bi biti predstavljen u prosincu, s jednim ili dva telefona za kinesko tržište koji će već postati službeni do kraja ove godine.

 

U svakom slučaju, krivac koji stoji iza današnje glasine također implicira da Oppov sklopivi uređaj neće biti jeftin, što i nije iznenađujuće. Trebamo još dodati da se dosad nije spominjalo hoće li ovaj uređaj biti dostupan globalno. Sigurno je pretpostaviti da će biti ponuđen na kineskom tržištu, ali morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li ostati na tom tržištu poput Xiaomijevog Mix 4 ili će dobiti šire izdanje.

Prijašnje glasine govorile su o tome da Oppo sklopivi ima glavnu stražnju kameru od 50 MP sa Sonyjevim IMX766 senzorom i selfie snapper od 32 MP, kao i bočni senzor otiska prsta.

 

Izvor: gsmarena.com

Sms vijesti