Samsung Galaxy Book S najavljen s Intel Lakefield čipsetom i LTE vezom

Još u kolovozu prošle godine Samsung je predstavio svoj Galaxy Book S koji je bio Windows laptop koji radi na Snapdragon 8cx čipsetu. Sada dobivamo verziju s Intelovim pogonom koja se oslanja na energetski učinkoviti Lakefield SoC i Intel UHD grafiku u istom dizajnu ultrabooka bez ventilatora.

 

Sprijeda je 13,3-inčni Full HD LCD zaslon osjetljiv na dodir s kamerom od 1 MP u gornjem okviru. Uređaj je težak 950 grama i mjeri samo 11,8 mm na najdebljem mjestu. Također se može pohvaliti postavkom quad stereo zvučnika koju je ugodio AKG i ugrađenim skenerom otiska prsta.

Intel Core i5-L16G7 Lakefield čipset uparen je s 8 GB LPDDR4x RAM-a i 256/512 GB eUFS memorije. Što se tiče I/O, dobivate 2 USB-C porta, 3,5 mm kombinaciju slušalica/mikrofon i čitač microSD kartica. Baterija ima 42 Wh i procijenjena je na 17 sati reprodukcije videa.

 

 

Galaxy Book S također dolazi s Wi-Fi 6 i LTE povezivanjem i može se koristiti sa Windows 10 Home ili Pro. Bit će dostupan u zlatnoj i sivoj boji s početnom cijenom od 999 funti. Početak isporuke planiran je za 12. lipnja u Velikoj Britaniji. Globalna dostupnost nije bila detaljna.

 

Izvor: gsmarena.com

Sms webshop