Sklopivi Google Pixel koji ima istu glavnu kameru od 12,2 MP kao i Pixel 5

Prema rastavljanju APK-a koje je izvršio 9to5Google, Googleov nadolazeći sklopivi Pixel uređaj neće sadržavati isti poboljšani sustav kamera koji je prisutan u seriji Google Pixel 6. Prema informacijama otkrivenim u najnovijem izdanju Googleove aplikacije Camera, kodno ime nadolazećeg sklopivog Pixela je "Pipit", koje je u nekom trenutku promijenjeno iz "Passport".

Tim "APK Insighta" prodajnog mjesta otkrio je da će sklopivi Pixel telefon koristiti istu glavnu kameru od 12,2 MP koja se nalazi na Pixelu 5. To je Sony IMX363 umjesto senzora od 50 MP GN1 koji se nalazi u novim Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Očekuje se da će se na ovom uređaju koristiti još jedan Sony IMX386, očekivano za ultraširoku kameru.

Osim ove dvije kamere, postoje dokazi o dvostrukim IMX355 senzorima, što je 8MP selfie kamera na Pixelu 5 i Pixelu 6 (ne-Pro). Vjeruje se da će "Pipit" imati dvije selfie kamere: jednu za vanjski zaslon dok je uređaj preklopljen, a drugu za unutarnji zaslon dok je uređaj rasklopljen.

Očekuje se da će Googleov sklopivi Pixel stići negdje u 2022. Prethodno se vjerovalo da će Google najaviti sklopivi tijekom svog posljednjeg predstavljanja Pixela 6, ali to se nije dogodilo. Najnoviji dokaz o izdanju iz 2022. referencira se "isPixel2022Foldable" koji se spominje u kodu APK-a za kameru. Ako se pozovemo na druge slične reference poput "IsPixel2019", koje su se odnosile na Pixel 4 i Pixel 4 XL, onda možemo pretpostaviti da telefon stiže sljedeći negdje sljedeće godine.

Najnovije predstavljanje Androida 12L – verzije Androida 12 optimizirane za tablete, sklopive uređaje i ChromeOS uređaje – ima za cilj izdanje u prvom tromjesečju 2022. To znači da možemo očekivati ​​da ćemo vidjeti sklopivi Pixel uređaj koji je Google najavio negdje nakon toga, iako nije jasno hoće li se to dogoditi tijekom H1 ili H2 2022. godine.

Izvor: gsmarena.com

Sms vijesti