Sony WF serija - zlatni standard u TWS slušalicama

Riječ je o drugoj generaciji, WF-1000XM4, kojoj je cilj zauzeti mjesto svog prethodnika kao priručnik za visoko kvalitetne TWS slušalice s NC-om. Pregledat ćemo njihovu usporedbu s WF-1000XM3, nakon što napravimo raspakiranje.

Dobijate novu redizajniranu futrolu, same pupoljke, dva dodatna kompleta vrhova za uši različitih veličina i USB kabel.

Značajke dizajna

Novo kućište podržava i brzo USB-C punjenje i Qi bežično punjenje, čime Sonyjeve slušalice odgovaraju trenutnim industrijskim standardima. Slučaj je prilično jednostavan, ali robustan.

Vrhovi za uši među najvećim su poboljšanjima ove generacije. Sony je odabrao poliuretansku pjenu umjesto silikona, što čini nekoliko stvari. Pjena izolira buku znatno bolje od gume i lakše se prilagođava uhu, što omogućuje bolje prijanjanje.

Dobivate uobičajeni infracrveni senzor za automatsku pauzu i reprodukciju kad skinete pupoljke ili ih vratite unutra. Postoje četiri mikrofona koji oblikuju snop i senzor za provođenje kostiju koji zajedno rade za bolji prijem glasa tijekom telefonskih poziva.

Svaki pupoljak ima područje osjetljivo na dodir - dodir lijevih krugova kroz način ambijentalnog zvuka i uklanjanje buke. Dodirnite pravu reprodukciju i zaustavite reprodukciju. Dvaput dodirnite za sljedeću pjesmu i trostruko dodirnite za prethodnu.

Popis poboljšanja WF-1000XM4 u odnosu na XM3 je širok. Stari QN1e čip zamijenjen je V1 koji integrira i ANC procesor i Bluetooth SoC.

V1 sadrži novi pretvarački krug za pretvaranje u analogni, pojačalo DSEE Extreme, koje glazbu nadograđuje na gotovo Hi-Res razinu i koristi AI za reprodukciju izgubljenih frekvencija.

WF-1000XM4 ujedno su i prve slušalice sa Sonyjevim LDAC kodekom. LDAC može prenositi Hi-Res audio putem Bluetootha - do 990Kbps, u usporedbi sa 328Kbps standardnog SBC kodeka.

WF-1000XM4 su također fizički poboljšani u odnosu na svoje prethodnike. Sami pupoljci su za 10% manji i lakši - korak u pravom smjeru čak i ako ovo nisu najkompaktnije TWS slušalice koje možete kupiti.

Poput Sonyjevog WH-1000XM4, WF model ima značajku Govorite u chatu. Pupoljci će prepoznati da razgovarate s nekim i automatski omogućiti način ambijentalnog zvuka kako biste mogli razgovarati.

Uz dodavanje njihovih hands-free sposobnosti, WF-1000XM4 podržava i Alexa i Google Assistant. Samo recite upit - Hej Google / Alexa - i pupoljci će aktivirati spomenutog pomoćnika. To je posebno lijepo jer djeluje na provjeru baterije pupova, aktivirajući ANC ili ambijentalni način rada.

Tijekom testiranja sugovornici su rekli da smo glasno i jasno doznali kroz mikrofone WF-1000XM4.

Napokon, tu je i Fast Pair s Android telefonima - skočni prozor na zaslonu traži od vas da se povežete s WF-1000XM4 kada su u načinu uparivanja.

Kvaliteta zvuka, uklanjanje buke, prilagodba i trajanje baterije

Sony WF-1000XM4 lako su najbolje zvučne slušalice koje smo ikad testirali ovdje u sjedištu. 6-milimetarski upravljački program pruža bolji zvuk, zahvaljujući 20% većem magnetu i novoj membrani visoke usklađenosti.

Glazba dolazi od kraja do kraja bogata i podebljana. Bas je uvijek prisutan, dajući glazbi lijepe temelje, a da pritom ne postane nadmoćan. Srednje je područje vrlo detaljno, a ima i rezerve. Ozbiljno, ovo su daleko najglasnije slušalice koje smo ovdje imali, lako utišavajući treštave Samsung Galaxy Buds Pro.

Sony je idealno podesio WF-1000XM4 - postigavši ​​dobru ravnotežu između ugodnog gužve i glasnog, ali i zrelog. Instrumenti i vokal su istaknuti.

Kvaliteta zvuka WF-1000XM4 izgleda kao da pripada mnogo većim limenkama. Nema ništa od tankog, tanko rastegnutog zvuka koji čujete iz slušalica TWS koji pokušavaju biti veći nego što su fizički.

Način ambijentalnog zvuka zabilježio je neizmjerno poboljšanje vjernosti. To više nije umjetno poticanje ljudskih glasova, zbog čega se istovremeno osjećate i nelagodno i kao da imate super sluh. WF-1000XM4 možemo koristiti satima u Ambient Soundu, to je prirodno i omogućuje nam da razgovaramo bez potrebe da vadimo pupoljke.

Ali upravo je uklanjanje buke pravi adut Sony WF-1000MX4. Za početak pupoljci imaju bolju pasivnu izolaciju od ostalih modela u uhu koje smo testirali, što je vjerojatno do pjenastih vrhova ušiju i prekomjernog dizajna.

Čim aktivirate poništavanje buke, zvukovi okolnog svijeta nestaju. Senzacija je u početku pomalo nesnalažljiva. To je nešto što ne možemo objasniti, to treba osjetiti ili čuti, kao što je to slučaj.

Sony tvrdi do 40% poboljšanja u odnosu na ionako solidne WF-1000XM3, što je jednostavno ludo. Reći ćemo ovo - Samsungovi Galaxy Buds Pro i Appleovi AirPods Pro nemaju ništa na ovim Sonyjevim kada je u pitanju ANC.

Čudno je to reći, ali WF-1000XM4 može čak i dati većim kolegama WH-1000XM4 priliku za novac kad je u pitanju suzbijanje buke. Možda je to zahvaljujući vrhunskoj izolaciji koju ste zaglavili pjenušavim vrhom uha u ušni kanal.

To je dobar prijelaz kao i bilo koji drugi u veliku grešku ovih inače izvrsnih slušalica - uklapaju se. Nema zaobilaznice - WF-1000XM4 su velike, prevelike za neke ljude. Neuspješno smo pokušali demonizirati pupoljke nekoliko dama - to im ne bi dalo ni drugi pogled.

Ovaj je recenzent imao prilično nelagode s WF-1000XM4 nakon približno 30 minuta nošenja. Bol je koncentrirana u takozvanoj ušnoj ušici, ali činjenica da trebate gurati pupoljke u uhu u ušni kanal sama po sebi predstavlja problem za neke ljude.

Zaključak - isprobajte ih ako možete prije nego što ih kupite ili ih vratite besplatno, jer ne odgovaraju svima na uho.

Sony tvrdi do 36 sati kombiniranog trajanja baterije od WF-1000XM4, što je 4 sata poboljšanja u odnosu na njihove prethodnike. Još je impresivnija tvrdnja od 8 sati od pupova s ​​uključenim ANC-om, u odnosu na 6 sati za odlazni par.

Približili smo se Sonyjevim brojevima. 7 sati neprekidne reprodukcije glazbe u punoj glasnoći s uključenim ANC-om. Možete očekivati ​​do 12 sati bez ANC-a.

Brzo punjenje USB-C omogućuje reprodukciju na satu od 5 minuta na kabelu. Kompletna nadoplata trajala je oko sat i 20 minuta.

Zaključak

Pa biste li trebali kupiti Sony WF-1000XM4? Sve dok si ih možete priuštiti, to je zvučno da! Nismo slušali zvučnike boljeg zvuka, niti smo doživjeli bolje poništavanje buke u faktoru oblika TWS. Mogli bismo ići dalje i reći da su i kvaliteta zvuka i ANC na razini većih slušalica. WF-1000XM4 su sjajni onoliko koliko dolaze.

No, iako to vrijedi u našim mislima, ovi su među najskupljima u svojoj klasi s 280 eura. Appleovi AirPods Pro trenutno su na 195 eura, iako ne bismo preporučili da ih prebacite preko Sonyjevih, osim ako slučajno bolje pristaju vašim ušima.

Ako se ozbiljno bavite glazbom u pokretu ili želite apsolutno najbolje uklanjanje šuma u prijenosnom paketu, to je to. Samo pripazite da odgovara vašem proračunu i vašim ušima.

Izvor: www.gsmarena.com

          https://www.youtube.com/watch?v=Rknl4uIOyfY

Sms vijestiSms webshopSms.hr