Tjedna anketa: je li HarmonyOS obećavajući poput Androida ili je to još jedan Windows Phone?

Huawei želi imati kontrolu nad svojom sudbinom i ovog je tjedna napravio velik korak u tom smjeru - najavio je HarmonyOS 2.0, koji će na svojim pametnim telefonima, tabletima i satovima zamijeniti Android.

I ne samo na novim modelima, tvrtka je najavila planove za konverziju oko 100 trenutnih uređaja (telefona i tableta) s Androida na Harmony. Čudno je što trenutno znamo samo za planove za pretvaranje uređaja u Kini gdje nedostatak pristupa uslugama Google Play u osnovi nije imao smisla.

 Huawei MatePad Pro 12.6 (2021)Huawei MatePad Pro 10.8 (2021) Huawei MatePad 11 (2021) Huawei Watch 3 Pro


Što će biti s trenutnim uređajima u inozemstvu? Nejasno. No, Huawei Watch 3 već je naveden u Njemačkoj (uz dogovor s predbilježbom), tako da će HarmonyOS biti dostupan u inozemstvu u jednom ili drugom obliku.

Vidjeli smo kako Harmony radi na novim MatePad Pros i dvojcu Watch 3. Želi biti OS koji pokreće i povezuje raznovrsne uređaje.

Ključna tehnologija je ono što Huawei naziva "DSoftbus", standardizirani način povezivanja više uređaja (različitih vrsta) za stvaranje jednog "super uređaja". To omogućuje da jedan uređaj kontrolira druge, a podaci se mogu slobodno dijeliti između svih njih.

 

 The Harmony control panel can control smart devices It can also create super devices It can also create super devices

 

S tim je povezana i upravljačka ploča HarmonyOS. To vam donosi više od dopuštanja uključivanja i isključivanja Wi-Fi veze, a moći ćete kontrolirati i pametne uređaje u svom domu.

Super uređajima se također može upravljati s ploče, na primjer, možete emitirati videozapis s telefona na pametni televizor i poslati zvuk na bežične slušalice, a sve bez posezanja za daljinskim upravljačem. Huawei je naporno radio kako bi osigurao da video i audio ostanu sinkronizirani u takvim slučajevima korištenja.

 

 

A super device can be the combination of two phones and you can use their cameras as if they were one device
 A super device can be the combination of two phones and you can use their cameras as if they were one device

 

 

Ako računalo i telefon ili tablet uparite kao super uređaj, datoteke možete prenijeti na i s jednostavnim povlačenjem i ispuštanjem. Ključna značajka je jednostavnost postavljanja, HarmonyOS izbjegava dugotrajni postupak uparivanja uređaja i predstavlja jednostavno, intuitivno sučelje. Što se tiče Windowsovih stvari, Huawei je prihvatio izvorni pristup - telefon se jednostavno pojavljuje kao pogon kada se spoji na vaš laptop, tako da možete koristiti Explorer. To bi također trebalo raditi bez problema s gotovo bilo kojom aplikacijom za Windows.

 

 

 

 

Android se mora nositi s lomljenim ekosustavom zbog kojeg je teže integrirati takve značajke. Na primjer, Samsung ima SmartThings i dobiva poseban tretman u Microsoftovoj aplikaciji Moj telefon za Windows. Umjesto toga pametnim uređajima Xiaomi upravlja Mi Mi. Interakcija telefon / laptop na sličan se način zadržava iza obzidanih vrtova. Naravno, Huawei se sada suočava s izazovom nagovaranja drugih proizvođača da podrže Harmony način rada. Pa, je li Huawei izgradio bolju zamku za miševe? Ili mislite da će ovo ići putem Windows Phonea?

 

 

Sms vijesti