Xiaomi je isporučio preko 1 milijun Mi Smart Band 6 jedinica širom svijeta

Izvršni direktor Lei Jun objavio je da je Xiaomi Mi Smart Band 6 premašio milijun pošiljki na globalnoj razini. Imajte na umu da je većina iz Kine, jer je prodaja tamo započela 2. travnja, ali globalno je krenula tek nekoliko tjedana kasnije.

Unatoč tome, Mi Band 3 dosegao je granicu od milijun u 17 dana, Mi Band 4 stigao je tamo još brže, samo 8 dana. Pametni bendovi s jeftinom, ali sposobnom opadanjem popularnosti su opadali, dok su Xiaomijeve bežične slušalice su pomogle tvrtki da osigura svoje drugo mjesto na tržištu nosive opreme.

Mi Bandovi prvi su se put pojavili 2014. godine i bili su prilično osnovni. Izvornik je imao samo tri LED diode, a nije imao ni senzor pulsa. Ipak, Xiaomi je uspio prodati preko 10 milijuna u 9 mjeseci. Pomoglo je što koštaju samo 80 CNY po komadu (oko 13 USD), trenutni je model trostruko veći (više ako nabavite NFC verziju, ali ona je dostupna samo u Kini).

Xiaomi je poslao promotivne kutije recenzentima u Kini, koji sadrže sve glavne modele Mi Banda - od prvog do 6. To nudi lijepu retrospektivu dokle su stigli bendovi. Evo kako ta kutija izgleda. I prije nego što pitate, ne čini se kao nešto što možete kupiti, to je samo recenzentski paket.

Izvorni pojas imao je tri LED indikatora, a glavne funkcije bile su obavijesti i praćenje spavanja, Mi Band 1S dodao je senzor otkucaja srca. Drugi je model dodao OLED zaslon od 0,42 ", treći ga je povećao na 0,78" i predstavio NFC verziju, a četvrti je model prešao na 0,95 "OLED u boji. Peti je povećao i pojednostavnio punjenje magnetskim kabelom, šesti (trenutni) model ispunio je prednji dio 1,56-inčnim zaslonom u obliku tablete.

Izvor: www.gsmarena.com