Xiaomi je službeno odustao od Mi branda za svoje vrhunske telefone

Xiaomi je svoje proizvode s brendom Mi prodavao na inozemnom tržištu, no od sada će postupno ukinuti nadimak. XDA -Developers prvo je izvijestio o ovoj vijesti, a zatim ju je službeno potvrdio glasnogovornik tvrtke - počevši od trećeg tromjesečja 2021. serija "Mi" nazivat će se jednostavno "Xiaomi"; baš kao što je to oduvijek kod kuće u Kini.

 

Prvi uređaji s novom robnom markom bili su zapravo pametni telefon Mix 4 i serija tableta Pad 5, predstavljeni 10. kolovoza. Nakon što je događaj završio, sumnjali smo u rebrendiranje, ali je trebalo 14 dana da tvrtka potvrdi što svi su očekivali - Mi više nije stvar.

 

Cijelo priopćenje za javnost navodi:

Ova će promjena ujediniti našu globalnu prisutnost robne marke i zatvoriti jaz u percepciji između marke i njenih proizvoda. Ova promjena može potrajati neko vrijeme da stupi na snagu u svim regijama. Uvođenjem novog identiteta robne marke, dvije različite serije proizvoda bit će ispod matične marke.

Xiaomi proizvodi predstavljaju vrhunac tehnologije i nude vrhunsko iskustvo. Redmi proizvodi donose velike inovacije po pristupačnijoj cijeni i namijenjeni su mlađoj publici.

Ta se razlika također odražava u našim ažuriranim logotipima, s logotipima Xiaomi i Redmi pod logotipom matične marke. Konvencija o imenovanju serije proizvoda - Xiaomi i Redmi - s vremenom će se također primjenjivati ​​na naše ekosustave i IoT proizvode.

 

Ranije je Xiaomi GM potvrdio da će se fizičke Mi trgovine sada zvati "Xiaomi trgovine", a očekujemo da će najava biti ozvaničena tijekom 15. rujna kada bi serija 11T mogla stići sa brzim punjenjem od 120 W, vodećim čipsetima i 120 Hz ekrani.

 

Izvor: gsmarena.com

Sms vijesti