Dugogodišnja recenzija Xiaomi Mi 11 Ultra

Uvod:

Xiaomi Mi 11 Ultra izašao je u travnju 2021. i do danas je dokaz izvrsnosti pametnog telefona. Od materijala korištenih kroz dizajn do komponenti i performansi, Mi 11 Ultra je vrhunski pametni telefon do kraja.

Kao i Mi 10 Ultra, Mi 11 ima snažnu bateriju od 5000 mAh s brzinom punjenja koja je vrhunska i dostiže 100% za oko 40 minuta. A ako više volite bežično punjenje, Mi 11 Ultra može ponovno ići na 100% za manje od 40 minuta s odgovarajućim punjačem. I to prije nego što dođemo do beskompromisnog skupa kamera.

 

Sedam mjeseci kasnije, te su kamere i dalje najbolje što možete pronaći na telefonu. Glavni 50MP 1/1,12-inčni Samsung GN2 najveći je CMOS senzor na komercijalno dostupnom telefonu (tehnički manji od 1-inčnog tipa u Xperia Pro-I, ali Mi 11 Ultra koristi sav svoj imager). Tu je 120 mm periskopska kamera za zumiranje ispred najvećeg senzora za zumiranje u telefonu od 1/2,0 inča i još jedan senzor od pola inča ispred najšireg ultraširokog u telefonu od samo 12 mm, zajedno s autofokusom. I selfie je respektabilan.

 

Dok hardver kamere zahtijeva da se na stražnjoj strani Mi 11 Ultra postavi šokantan otok kamere, prednja strana je polarna suprotnost. Cijeli je to zaslon – ljupki 6,81-inčni AMOLED od 120Hz pri 1440p – sa zakošenim rubovima sa svih strana – lijevo i desno, kao i gornji i donji dio, što prednjoj strani Mi 11 Ultra daje neprekidnu, šljunčanu vibraciju.

 

Xiaomi Mi 11 Ultra ostaje jedan od najbržih telefona zahvaljujući Snapdragonu 888, do 12 GB RAM-a, UFS 3.1 memoriji i stopi uzorkovanja dodirom zaslona od 480 Hz.

Kako god pogledali ovaj telefon, najbolji je. Xiaomi je napravio nula kompromisa u izradi, ali za njega traže i mnogo novca. Zato je bolje da se isplati, zar ne?

Imao sam privilegiju koristiti Xiaomi Mi 11 Ultra svaki dan od njegovog lansiranja, a nosio sam ga u ljetnim šetnjama, jesenskim šetnjama, dugim radnim danima. Snimio sam puno slika i videa s njim i nažalost sam ga ogrebao ili dvije jer ovaj telefon ne možete koristiti u torbici.

Zato se vratimo kroz moje dane korištenja Xiaomi Mi 11 Ultra i vidimo kako se izdržao.

 

Izvor: gsmarena.com

Sms.hr