Xiaomi Mi Smart Band 6 pregled

 

Xiaomijev Mi Smart Band, ili samo Mi Band kakav je poznat u Kini, nesumnjivo je jedan od najpopularnijih nosivih uređaja širom svijeta. Mali je, lagan i izuzetno jeftin, a cilj mu je napraviti puno stvari.

Prošle godine Mi Band 5 donio je veći OLED zaslon i magnetsko punjenje - dvije velike nadogradnje u odnosu na Mi Band 4. Ove godine zaslon bilježi još veći poticaj s OLED-om u boji od ruba do ruba.

U međuvremenu je globalna pandemija učinila da pulsni oksimetri (SpO2) moraju postojati, a Mi Band 6 prati najnovije trendove dodavanjem vlastitog monitora razine kisika u krvi.

Novi Mi Band 6 dolazi zapakiran u istu dugačku i tanku kutiju od papira kao i prethodna verzija. Paket sadrži sam remen, jednu traku (u našem slučaju crnu) i isti magnetni punjač kao i Mi Band 5.

Čudno, polovica prostora unutar kutije potrošena je na nevjerojatno debeli priručnik. Takve, recimo knjigu, nismo vidjeli već neko vrijeme!

Tijelo Mi Banda 6 identične je veličine Mi Banda 5 - to je isti maleni komad plastike s kaljenim staklom na vrhu zaslona. Veličina i težina ostaju gotovo isti - 47,4 x 18,6 x 12,7 mm i 12,8 grama (naspram 46,95 x 18,15 x 12,45 mm i 12 grama). I to je sjajna vijest iz dva razloga - nove značajke nisu učinile Mi Band većim, a sve trake koje ste kupili za svoj Mi Band 5 kompatibilne su s Mi Bandom 6.

Glavna nadogradnja je zaslon - to je sada 1,56 "AMOLED zaslon oštre razlučivosti 326ppi (152x486 px) u odnosu na 1,1" (29x126 px, 326ppi). To je ploča od ruba do ruba istog oblika kao i traka, uključujući okrugli gornji i donji dio.

Imati prednju stranu cijelog zaslona znači da nema tipke osjetljive na dodir. Cijeli zaslon je kapacitivan i prijeđete prstom (u svim smjerovima), dodirnete ili dodirnete i zadržite za rad s opsegom. Otkrili smo da povremeno posežemo za tim ključem koji nedostaje kad bismo se željeli vratiti na sat, ali za otprilike tjedan dana ta je navika nestala.

Čini se da je staklo zaslona osjetljivo na ogrebotine kao i Mi Band 5, pa ako se nadate tvrđem, morat ćemo vas razočarati.

Senzori na dnu Mi Banda 6 imaju drugačiji raspored, ali su jednako tanki. Senzor otkucaja srca nadograđen je sposobnošću nadzora SpO2 (kisika u krvi) i vjerojatno zato dno izgleda drugačije. Također možete uočiti pogonske igle za punjenje.

Udubljenja oko gumene trake još su uvijek tu i oni će s vremenom nakupljati nečistoću, a mi predlažemo da ih redovito čistite kako biste izbjegli osipe ili još gore. Sigurno nije idealno, ali nije ni glavobolja.

Konačno, Mi Band 6 zaštićen je kao i prethodni model - ima kaljeno staklo kako bi zaslon bio siguran, a cijela stvar je hidroizolirana do 5ATM. Testirali smo jedan Mi Band 5 na morskoj vodi i preživio je, vidjeli smo još jednog kako umire nakon potapanja, a zatim se oživljava kada je zakačen na punjač, a jednog od njih i ubili. Ali što se tiče tuširanja i bazena - nikada nismo imali problema s Mi Band 5 modelom, a do sada se i Mi Band 6 dobro drži.

Mi Band 6 radi s aplikacijom Mi Fit, a osnovna funkcionalnost ostaje nepromijenjena - može mjeriti otkucaje srca, pratiti spavanje, pratiti sport, prikazivati obavijesti, djelovati kao okidač kamere, kontrolirati zadani glazbeni uređaj, ima uobičajeni alarm / funkcije tajmera / štoperice. PAI - Način inteligencije osobne aktivnosti i izračuni stresa također su prisutni.

Baš kao i Mi Band 5, Mi Smart Band 6 također može pratiti ženske cikluse. Dostupne su i vježbe disanja.

Sada ovaj novi Smart Band 6 također nudi SpO2 mjerenja i još više sportskih načina. Poboljšava praćenje spavanja pomoću mjerenja SpO2 i opcija kvalitete disanja, iako ovo dvoje značajno smanjuje trajanje baterije. Ako omogućite HR, SpO2 i kvalitetu disanja tijekom spavanja, možda ćete trebati napuniti bend svaka tri dana ili tako nekako.

Sučelje Mi Banda 6 poznata je stvar, ali se širi na veći zaslon. U odjeljku Trgovina u aplikaciji Mi Fit dobit ćete mnoštvo lica za gledanje, ali gotovo polovica lica prilagođena je azijskoj publici i bit će im nepoznata, ako ne i potpuno zbunjujuća za zapadne korisnike. Ipak, postoji dovoljno za biranje, a najbolji dio je taj što ga uvijek možete učiniti svojim odabirom izgleda po vašem ukusu i stavljanjem prilagođene pozadine.

Mi Smart Band 6 nema gumb, pa se za navigaciju oslanja isključivo na geste prevlačenja. Prevlačenjem prema gore ili prema dolje na satu dolazite do glavnog izbornika sa Statusom (koraci, udaljenost, kalorije), Puls, SpO2, Obavijesti, Vježba, Događaji, Alarm, Vrijeme, Glazba, Svjetski sat, Postavke i još mnogo toga (sadrži Štopericu, Tajmer , Pronađi uređaj, okidač fotoaparata).

Prevlačenjem ulijevo ili udesno na ciklusu sata između nekoliko prečaca koje možete prilagoditi - na primjer, vremenske prognoze, prečaca za glazbu, okidača kamere.

Prije je funkcijom Natrag / Početna upravljala dodirna tipka. Sada trebate prijeći prstom s lijeve strane za povratak. Dolazeći s telefona u redu je intuitivno, ali ako ste puno koristili Mi Band 4 ili Mi Band 5, trebat će neko vrijeme da prestanete tapkati po tipki koja nedostaje.

Mi Smart Band 6 podržava sve vrste obavijesti - e-poštu, dolazne pozive (s opcijom odbijanja), SMS-ove, e-poštu, upozorenja u praznom hodu, ciljeve i može prikazati većinu obavijesti trećih strana kao što su Telegram, WhatsApp, Facebook i Messenger, Skype, Instagram, Twitter, YouTube, kalendar, igre poput Pokemon Go, aplikacija Mi Home i mnoge druge.

Mi Band 4 bio je prvi koji je podržao nelatinske simbole, poput ćirilice, iz kutije bez ikakvih podešavanja. A sada, Mi Band 6 podržava osnovni skup emotikona. To znači da neće prikazivati ​​sve emocije, već najosnovnije, i to ovisi o aplikaciji, ali bolje je nego ništa. Oni ??? simboli koji se pojavljuju umjesto emocija sada se rjeđe javljaju i to ćemo rado prihvatiti.

Nadzor zdravlja je proširen. Možete postaviti opseg da mjeri puls u intervalima tijekom dana i upozoriti vas ako nešto ne izgleda dobro. Također može povećati spomenuti interval ako otkrije sportsku aktivnost.

Tu je i pomoć u praćenju spavanja, uz redovno praćenje spavanja, što povećava mjerenja HR. Također možete omogućiti praćenje kvalitete spavanja, koje vam oduzima dah tijekom spavanja, ali ima ogroman utjecaj na trajanje baterije.

Mjere kontinuiranog praćenja stresa Stres svakih 5 minuta, i dobro ste pogodili, također smanjuje vrijeme trajanja baterije.

Mi Band 6 zaista je dobar u obavljanju ovih stvari - prikazuje obavijesti tijekom cijelog dana (naravno postoji DND ili Night mode), a otkucaji srca i SpO2 senzor prilično su precizni - testirali smo ga na uobičajenom oksimetru i odstupanje je bilo manje od 5% u 9 od 10 puta (stvarno ovisi o tome koliko ste dobro stegnuli traku.

Međutim, praćenje spavanja nije toliko precizno. Koliko možemo razumjeti, REM spavanje je ispravno. Ali lagani san pomalo je miješana vreća - ako ste imali epizodu nesanice, ali ste i dalje lagali, ti će dijelovi često biti označeni kao lagani san. Pa čak i ako biste spavali ukupno 2 sata noću, vidjeli biste, recimo, 7 sati snimljenih iz Mi Smart Band 6. To je problem koji smo imali i s prethodnim Mi bendovima, tako da nije poput novi je gori.

Sada, razgovarajmo o treninzima. Mi Band 6 podržava ukupno 30 načina fitnesa - uključujući nove poput košarke, zumbe, boksa, HIIT-a, pilatesa, klizanja na ledu, uličnih plesova, badmintona. Šest je načina koji se automatski prepoznaju - hodanje, trčanje, traka za trčanje, vožnja biciklom, eliptični, veslački stroj. Zapravo, bend je znao kad smo koristili traku za trčanje i kada smo bili vani, pa izgleda da ovo radi kao što je i obećano. Za preostala 24 načina rada trebali biste ih aktivirati ručno. Od praćenja vježbanja dobivate vrijeme, točne podatke o koracima, kilometrima, kalorijama, HR itd.

Na kraju želimo spomenuti PAI, funkcije stresa i daha. PAI je indeks osobne aktivnosti izračunat na temelju kontinuiranih mjerenja HR tijekom 60 sekundi. To je značajka koja vas potiče na bolji rad, ali s obzirom na njene algoritme nismo sigurni da je toliko pouzdana. Isto vrijedi i za stres - koristi HR mjerenja i akcelerometar za praćenje pokreta ruku tijekom 60 sekundi. Zvuči u redu, ali očitavanja su nam bila prilično netočna.

Iako nam se svidjela značajka disanja - prilično je jednostavna, ali pomaže kod stresa - postoji animacija i brzo zujanje koje vam govori kada udahnuti i izdahnuti.

Postoji jedna ekskluzivna značajka MIUI - ako imate telefon s MIUI-jem, možete postaviti Mi band 6 tako da otključa vaš telefon i zaobiđe vašu lozinku / otisak prsta / sigurnost lica.

Mi Band 6 ima istu bateriju od 125mAh kao i Mi Band 5. Xiaomi obećava isti vijek trajanja baterije - oko 2 tjedna normalne upotrebe.

U prvih 15 dana testiranja dva smo puta napunili bend, što znači da smo dobili puni tjedan trajanja baterije uz istu rutinu kao i kod Mi Band 5, ali uz redovita mjerenja HR-a (svakih 30 minuta). Uključuje gomilu obavijesti tijekom bilo kojeg radnog dana - Skype, e-poštu, IM-ove itd., Najmanje 50 vremenskih provjera i koristeći standardnu funkciju praćenja spavanja (bez HR, bez praćenja daha).

Zatim smo testirali s potpuno isključenim pulsom i dobili smo oko 18 dana trajanja baterije - oko 4-5 dana manje od uobičajenog trajanja baterije Mi Band 5. Zvuči približno ispravno s obzirom na veći zaslon.

Upotreba senzora otkucaja srca i zaslon očito uzima svoj danak, ali svejedno - Mi Band 6 pruža izvrsno trajanje baterije za tako mali uređaj. I to nije cjelodnevno trajanje baterije, to je cijeli tjedan ili čak dva tjedna, ovisno o vašoj osobnoj upotrebi. Ako više vježbate i puno pratite svoj HR - možete očekivati jedan tjedan, što je još uvijek prilično dobro. Ako ne, možda se nećete ni sjetiti kada ste ga zadnji put napunili.

Napokon, Mi Band 6 treba oko 2 sata da se napuni s 5% na 100%.

Xiaomi Mi Smart Band 6 zasigurno se čini dostojnom nadogradnjom u odnosu na Mi Band 5. Ima veći zaslon od ruba do ruba, podržava SpO2 praćenje, a u COVID-vremenima to bi mogao biti razlog za samostalnu nadogradnju, ali ne Ne mijenjajte dizajn ili veličinu remena, tako da možete koristiti sve one šarene trake koje ste kupili za svoj stari Band.

Mi Band 6 košta 44,99 eura, što je 5 eura skuplje od Mi Banda 5 pri lansiranju. To nije puno s obzirom na veći zaslon i nove senzore. I dalje je jedan od najjeftinijih bendova u okolini, sa živahnom zajednicom koja nudi brojčanike i puno funkcija.

Još jednom ne dobivamo NFC opciju na Mi Smart Band 6 - značajka ponovno rezervirana za kineski model. Nadamo se da će Xiaomi prevladati sve što ga sprečava da stvori međunarodni NFC-omogućeni opseg i uskoro ga isporučiti.

Mi Smart Band 6 jeftin je za nošenje, pa nemojte očekivati ​​da će sam dramatično poboljšati vaše zdravlje. Pa opet, neće ni najnoviji Apple Watch i njegova usluga Fitness + koja se plaća. Ali po svojoj cijeni zasigurno bismo Mi Smart Band 6 opisali kao pretjerani uspjeh. Ima većinu funkcija s kojima se hvale skuplji pametni satovi, a opet košta djelić njihove cijene. Također je i kompaktniji, lagan, a vijek trajanja baterije nevjerojatan - tjedan ili dva tjedna nije nešto što pametni sat može ponuditi (s istom rutinom kao i Band) ako ne pređe u neki način uštede baterije.

Bez obzira dolazite li iz Mi Banda 4 ili 5, predlažemo nadogradnju na Mi Band 6 kada na svom tržištu postignete pristojan posao. A ako će ovo biti vaš prvi Mi Band ili prvi pametni bend ikad, nećete biti razočarani.

Izvor : www.gsmarena.com

https://www.youtube.com/watch?v=hNOqgFZgjJo

Sms vijestiSms webshopSms.hrWatch